2012. november 26., hétfő

Házi kedvenceim a Fortepanról

Többször hangot adtam már a Fortepan iránti rajongásomnak, ez a mostani poszt is ezt bizonyítja. Kismillió képet letöltöttem már, miközben épületekhez kerestem régi anyagot, vagy egyszerűen csak az "ez kell nekem" felkiáltással. Így landolt egy csomó fotó, többek közt házi kedvencekkel a Fortepan mappában.
Szóval, nem győzöm hangsúlyozni, mennyire hálás vagyok az oldal létrehozóinak, akik hosszú évek alatt lomtalanításokon kukázták ki az első adag képet, mert ennyi archív fotót pl. Budapestről egy helyen, mindenki számára hozzáférhetően és letölthetően nem találni széles e világon. Egyszer már végigvettem az ember és  négykerekű viszonyának alakulását a huszadik század évtizedeiben, most az ember és a négylábúak jönnek, csak úgy. Mert jobbnál jobbak a képek. És lesz egy-két papagáj is. 

Háromszor is Rózsika. szellemkutya
Az igazi kedvencnek csakis ölben a helye. Ilyenből van a legtöbb kép.

1910 körül
az első világháború idején
Különleges kép. Sosem láttam esküvői ruha uszályán ücsörgő kedvencet...


Gellérthegyi nyaraló kertjében a Bérc utca környékén.
A három szív c. soha el nem készült film forgatásán.


A Rákóczi úton, 1940 körül

a nyolcvanas évek ízlésficamát nehéz lesz überelni

Hortobágy, kilenclyukú híd
az újpesti vasúti hídnálKonklúzió: mindegy, hogy a század eleje vagy vége, polgár vagy kétkezi munkás, férfi, nő vagy gyerek. A kedvenc az kedvenc.
Fotó: FORTEPAN

2 megjegyzés :

  1. :) jó lett ez az összeállítás. Nekem a macskák a kedvencek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kollegina;) Hát igen, a macskák... Itt most, és csak neked, elárulom, hogy macskákról kevesebb kép van fent, bár nem tudtam az egész huszadik századon ez ügyben újra végigkattintani... bár éreztem rá kísértést;)

      Törlés