2013. november 26., kedd

Egyszer volt: hozott anyagból kötést vállalok...

Mindig lenyűgöz, amikor a Fortepan-on kattintgatva, régi városi fotókon olyan üzletet fedezek fel, ami a mai napig létezik, vagy ha az üzlet nem is, legalább a táblája még megvan. A galvanizáló mester után most egy fogtechnikus jön, ami a jelek szerint szintén régi motoros. Az én képem, a zöld kapuval, 2012 augusztusában készült, a Fortepané Urbán Tamástól, valamikor a hetvenes évekből. A legutolsó a sorban az utcakép a gugli térképéről.



Fotó: FORTEPAN


A hetvenes évekhez képest változott egy s más. Benke József után a cégtulajdonos a feleség lett, volt egy nyílászáró csere a földszinten és szemfelszedésből sem lehet már annyira jól megélni, pedig itt még "megvárható" volt... És az olyan szóösszetételeket is ritkán látni már reklámtáblán, hogy műszövés, gombáthúzás, pulóver átszabás. A "hozott anyagból kötést vállalok"-ról pedig nem tud nem Örkény az eszembe jutni, bár tudom, nem annyira eredeti. 

Váci út 170, majdnem szemben a lebontott százéves házaim helyével... Ha valaki arra jár, írja meg, megvan-e még a labor vagy legalább a tábla.


Ha tetszett a  bejegyzés és szívesen látnál még több képet és tartalmat, 
itt csatlakozhatsz
a blog Facebook oldalához.

3 megjegyzés :

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A labor táblája és a kapu ugyanúgy néz ki mint a 2012-es képeden. "Üzemel" még, de egy ugyanolyan letéphetős cetli van kiragasztva minta a te képeden és azon lévő telefonszámon lehet elérni és időpontot kérni. Fotót készítettem. :)

    VálaszTörlés