2013. január 10., csütörtök

Ahol megállt az idő: fodrászcikkek szaküzlete



Egyszer volt, hol nem volt egy fodrászcikk szaküzlet, nem éppen a Belvárosban, de nem is messze attól. 1982-ben, az ott működő fodrászüzlet átalakítása után nyitotta meg tündéri tulajdonosa, aki még ma is aktívan részt vesz a munkában. Kapni itt hajkeféket, festéket, dauervizet és minden egyebet, amivel hajat bodorítani, festeni, beszárítani lehet. 


A mai napig működik, délután 5-kor zár, kivéve a pénteket, akkor már fél 3-kor hazamennek. Harminc éve ott van, közben lement egy rendszerváltás, kormányok jöttek-mentek, mindenkinek lett mobilja, tabletje meg hírfolyama, de itt még rendületlenül működik a régi gázkonvektor és a polcok is ugyanazok, mint a kezdetekkor, csak más termékek sorakoznak rajtuk. Más modern hajápolók.



Nem gondoltam, hogy vannak még ilyenek. Vidéken, talán, de nem itt, a nagyvárosban.
Aki meg nem hiszi, járjon utána... 


Ha tetszett a  bejegyzés és szívesen látnál még több képet és tartalmat,
itt csatlakozhatsz
a blog Facebook oldalához.


5 megjegyzés :

  1. Mint egy mese :) A történet, a poszt szövege és a képek. Nagyon tetszett. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádnivaló ez a hely, és tőle 5 méterre a város egyik ütőere:) fogalmam sincs, hogy tudta eddig tartani magát. Ez maga a csoda, személyesen;)

      Törlés
    2. Írtam, hogy olyan mint egy mese :D

      Törlés
  2. De jó! :) S vajon csinálnak még ott olyan frizurát is, mint a 80-as években? Kipróbálnám. "Retró fodrászüzletben, retró frizura készítését vállaljuk!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El kell hogy szomorítsalak, frizurakészítés nincs, csak fodrászcikk árusítás. Pedig így a farsangi időszakban tán lenne keletje;)

      Törlés