2012. november 17., szombat

Egy novemberi nap, átlagos

A tegnapi nap nem volt különösebben emlékezetes, tíz év, de két hónap múlva sem emlékeznék rá. Volt benne városban rohangálás, aztán rohangálás, unalmas várakozás, még egy kis rohangálás, aztán a végén áramszünet a Krisztina körúton, ami a munkaidő vége felé egy pillanatra lekapcsolta a fényeket és a gépeket, mintegy jelezve, hogy a hétvége elkerülhetetlenül bekövetkezett. Öt óra körül voltunk, a város nagy része autóban ült és igyekezett hazafelé, de a lámpák a körúton csak nem kapcsolódtak vissza. Ekkor csináltam a Várról és az araszoló autókról a "fekete" képeket, lásd a sor végén. 
És az a helyzet, hogy nagyon készülök egy hihetetlenül hangulatos helyről szóló bejegyzéssel, de a rohangálás felemészt. Addig itt vannak a képek. Tehát következzen 2012. november 16, péntek, Budapesten. 

Váczi utca 66, a szerb egyházközség háza
Fővám tér
Fővám tér

Belgrád rakpart



a frissen felújított Rudas-fürdő...






a Vár alatt csak a járművek lámpái világítanak 





Így néz ki mindez, amikor égnek a lámpák: 
 Ez bizony a Horváth-kert sötétben...
a toronyház is sötét
...és ilyen akkor, amikor nincs áramszünet.

Így visszanézve minden más. Nem is volt rossz nap.

4 megjegyzés :

  1. Jól látom, hogy az Erzsébet hídon, már nem látszik a "sorozat"? Tök jó, hogy a Fővám téren a sarki házat is fotóztad, szegény biztos kevesebb figyelmet kap a szomszédos mozaik miatt! A sötét képeken tisztára úgy mutat a Vár, mint az Akropolisz :) Klassz így is látni!

    VálaszTörlés
  2. Igen, eltűnt a felirat, végre!!!
    És tényleg nagyon jól nézett ki a Vár, de kicsit félelmetes volt a sötét, sose láttam így:)

    VálaszTörlés
  3. Most láttam a Rudasról beltéri fotókat, gyönyörű lett.
    A Vár nagyon jól mutat így, a sötét környezet szépen kiemeli.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok a Rudasra!
      Nekem csak kis gépem van és igazán nem lehet vele komoly képeket csinálni, főleg nem sötétben, de azt néztem, hogy sokkal élesebb lett a kivilágított Vár ezeken a képeken, mint azokon, amiket régebben csináltam rendesen kivilágított utcákkal és épületekkel:) Sosem láttam még így, pedig évek óta nézem:)

      Törlés