2011. december 24., szombat

Karácsonyi üdvözlet a régi időkből

Hát eljött, itt van Karácsony. És mivel ilyenkor ezer dolog van, vár rám a töltött káposzta, a bébipulyka a hűtőben és akkor a mákosgubáról még nem is beszéltem, ígérem, rövid bejegyzés lesz. Kedvenc régi, ünnepi üdvözlőlapjaimat szeretném közzétenni, amelyeken a csinos fehér egerektől kezdve a hóban esernyővel álldigáló és muffos kislányokig, minden van. A kedvencem az (és ez saját lap), amelyen nagymamám Amerikában élő magyar rokonai az ötvenes években úritök magot kérnek itthonról. Elképzelem, ahogy a nagymamám, akinél jobb túróspitét és beiglit senki nem tudott sütni, csomagolja az úritök magokat és aztán megy a falu postahivatalába, ami csak bizonyos napokon és mindössze pár órát volt nyitva, hogy feladja. Hadd teremjen Pennsylvaniában is igazi magyar úritök!

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket!

Népviseletben:

Kutyaszán és muff:

Az ajándékgyáros télapó fedetlen fővel:  A szülők helyében elkezdenék aggódni:

"Nani, légy szíves küldeni egy pár szép úritök magot"A háború utáni magyar képeslapokról szigorúan eltűnnek az angyalkák:A képeslapok inneninnen és innen

3 megjegyzés :

  1. Hogy ez milyen kis kedves gyűjtemény! :) Az oké, hogy a Mikulás szánkón közlekedik, de vajon a léghajó és az őz (?) hogy jött? :) Tetszettek nagyon ezek a régi képek, tényleg olyan békés és szelíd hangulatuk van. Szeretem ezeket a klasszikus ajándékokat; hintaló, szép ruhás baba és mackó.

    VálaszTörlés
  2. Kattints a jobb egérrel a képre, mentés másként - és kész. :)

    VálaszTörlés