2011. március 15., kedd

Mustár és sör:)

Ma Kőbányán voltunk, a Kocka utcában, a Sörgyár utcában... Mindez azért érdekes, mert a Globus Konzervgyár (a Globus mustár gyermekkorom nagy favoritja) és a Dreher Sörgyár elhagyott épületei is ott vannak.  Igazi kincsesbánya lehet mindkettő belül is, de persze ahhoz ki kéne találni valamit, hogy beengedjenek körülnézni (pl egy helyszínkeresést, hm?).
A Globus egyik lezárt épülete, amely még a "Budapesti Konzervgyár Központi gyárrészlege" nevet viseli (a bejárat előtt a régi időkből jól ismert tört csempés inzert!):



 ezt a gyönyörűséges retró belsőt rejti:



A sörgyár (legalábbis gondolom hogy az, a kapuk tetején lévő kőhordókról) sokkal régebbi épület és a maga nemében gyönyörű. Dobermannokkal felszerelt őrző-védő szolgálat felügyeli, hogy az ártatlan hobbifotósokat távol tartsák, így gyakorlatilag lehetetlen volt jó képeket csinálni, de azért ideteszek egy párat: 


 



Mátyás király!!



2 megjegyzés :

  1. A Glóbusz konzervgyár belső ... időutazás gyerekkorunkba.:-)
    A "kedvencem" a padló!
    Viszont ez a Sörgyár nagyon izgalmas épület. Klassz loft lakásokat lehetne benne kialakítani.

    VálaszTörlés
  2. Talán 3 évvel ezelőtt voltam a Dreher-villában, a sörgyár mellett. Igazán csodálatos, még így romos állapotban is :) Évente egyszer kinyitják a Kőbányai Pincerendszert, aminek egyik kijárata a villa kertjében van. Érdemes elmenni erre a túrára :)

    VálaszTörlés